genbrug og vintage tøj

Min guide til at shoppe genbrug

Hos &Lu. har vi en kæmpe kærlighed for brugt tøj. Vi deler ud af 5 tips til hvordan du får mere succes med genbrugsshopping!
Mine bedste vintage & genbrugsfund Læser Min guide til at shoppe genbrug {{ count }) minutter Næste Hvorfor købe genbrug?

 

Jeg ELSKER genbrug, det har jeg altid gjort. Jeg elsker at gå på jagt efter guld i genbrugsbutikkerne og jeg kan få flere timer til at gå med det.  At købe genbrug giver mig mulighed for at skabe min helt egen personlig stil. Jeg elsker at finde tøj fra forskellige årtier og sammensætte det på kryds og tværs. MEN det er langt fra alle, der kan finde noget når de går i genbrugsbutikkerne og det jeg hører fra mange, er at det faktisk er helt vildt uoverskueligt! Så derfor har jeg lavet en mini-guide til hvordan jeg shopper genbrug. 


Genbrug kræver god tid 


I know .. du har læst det før ‘’tag dig god tid når du vil gå på jagt i genbrugsbutikkerne’’, men den er god nok. Det er vigtigt at have god tid fordi, der kun er en af hver ting og DU skal gøre arbejdet. Når vi shopper, er vi vant til at butikkerne gør arbejdet for os. De fremhæver de nye varer og laver et flot visuelt oplæg til os, som vi bliver inspireret af. Det gør genbrugsbutikkerne ikke .. ikke på samme måde i hvert fald. Jeg vil anbefale at man lige danner sig et overblik af butikken; hvordan er tøjet delt op? Hænger det i størrelser/farver/kategorier? Når du har dannet dig et overblik, så er det bare med at komme igang. Start et sted og arbejd dig igennem. Kig evt. Efter farver eller mønstre, der fanger dig og start der. 

Tip: glem ikke de klassiske styles, der gemmer sig. Selvom det måske er farverne og mønstre, der fanger vores interesse i første øjekast. Så kig en ekstra gang på de sorte og hvide overdele der hænger i blandt. Der findes mange klassiske skjorter, med fine anderledes detaljer og her du altså mulighed for at nappe en lækker skjorte med hjem, som ingen andre har. Drop forventningerne og hyg dig


Som du nok også ved, så kræver genbrugsshopping lidt mere tålmodighed end alm. Shopping. Du kan ikke altid være sikker på at du finder lige præcis det du leder efter og mange gange ender man at gå forgæves. 

En god måde at få mere success med genbrug er at se det som en inspirationstur. Drop forventningerne og være åben for muligheder.

Tag forbi genbrugsbutikkerne, tuller rundt og hygge dig med at kigge tøjet igennem. Det er selvfølgelig meget nemt for mig at sige, for jeg ELSKER at bruge lang tid i butikker og jeg bliver så inspireret af alt det tøj. Men brug genbrugsbutikkerne i stedet, når du ikke søger noget specifikt. Det er altid der man (ofte) finder guldet! 

Når du går imellem alt tøjet, så tænk ud i fremtiden. Har du brug for en overgangsjakke? En strik til efteråret eller mangler du nogle sommerkjoler? Måske er du heldig at finde noget tøj du kan tage frem og bruge senere hen. Herreafdelingen 


Når du er på genbrugsjagt så må du ikke glemme herreafdelingen - her gemmer der altså også nogle fine sager. Herre afdelingen byder ofte på lækre sweatshirts, t-shirts, strik, blazere og læderjakker. Meget af tøjet er klassiske styles, som er nemme at sammensætte med det tøj du allerede har derhjemme, især hvis du godt lidt lide dit tøj lidt oversize. 

Derudover kan tøj blive hængt forkert på plads eller en dame bluse sorteret som herre af personalet, derfor kan det godt betale sig at kigge herreafdelingen igennem. 

Jeg har engang fundet en dejlig blød Italiensk uld sweater, lige i min størrelse til kun 50 kr. Undersøge tøjet 


Meget tøj der, ender i genbrug fejler absolut intet. Men nogle gange kan der godt være huller, en syning der er gået op eller knapper der mangler. Derfor er det vigtigt at undersøge tøjet grundigt - test lynlåsen, kigge efter huller i lommerne. Alt sammen noget der, højst sandsynligt kan fikses, men overvej om du får det gjort. Måske er det dit næste hygge-projekt eller skal det forbi en skrædder? Uanset skal du smide noget tid/penge efter det og jeg har (desværre) flere gange, ikke fået det gjort. Og så ender tøjet med at ligge i skabet uden at blive brugt. 


Se bort fra størrelser 


Årrrh de pokkers størrelser, det er ikke nemt at finde ud af nogle gange. Det varierer alt efter brand, hvor det kommer fra og så er der vintage tøj. Det er som regel lille i størrelsen. Min anbefaling er at se bort fra størrelserne og prøv tøjet på. Tænk samtidig ud af boksen når du står og prøver tøjet. Har du fundet en mega fed blazer, som liiige er et nummer for stor? Måske kan det være en overgangs jakke med en tyk trøje/strik under? Sidder kjolen lidt for løs i taljen, så prøv at style det med et bælte? Er de flotte jeans du lige har fundet lidt for lange? Måske kan du selv klippe dem og give dem flossede kanter? Sæt dit personlige præg på tøjet, det kan altså noget! Men, men, men husk at du skal kunne se dig selv i det, for ellers er det ikke meant to be. 


Jeg håber den her mini-guide kan hjælpe dig godt i gang med genbrugsshopping. 

Del din genbrugsoplevelse med os! 

@andlu.dk


Shop genbrug & vintage tøj her

FRI FRAGT OVER 500,-