Genbrugsshopping guide: Herning

Genbrugsshopping guide: Herning

Jeg har lavet en shoppe-guide over Hernings genbrugsbutikker.
Hvorfor købe genbrug? Læser Genbrugsshopping guide: Herning {{ count }) minutter Næste Hernings iværksætter butik: Design Hub

Kirkens Korshær - Bredgade 54 

Jeg kommer ofte i denne genbrugsbutik, fordi jeg finder altid nogle mega fine genbrugsfund. Det er en stor butik med både tøj, bøger, interiør og møbler. Jeg har ofte været heldig at finde flotte vintagefund og nogle gange også designer varer, så som Stine Goya. 

Butikken ligger centralt i Herning, for enden af gågaden og den er helt sikkert et besøg værd. Tøjet er delt op i kategorier; strik, toppe, bukser osv. Så jeg synes det er nemt og overskueligt at kigge i. 


Mission Afrika Genbrug - Bredgade 40


Denne genbrugsbutik ligger også i gågaden, ikke langt fra Kirkens Korshær. Butikken er super god fordi de bruger rigtig meget tid på at sortere alt hvad de får, det gælder både tøj og møbler. Kvaliteten er i top og man finder sjældent noget der er i stykker, har en stærk lugt eller har huller i. Det er en pæn butik og kan klart anbefales. 

Butikken sælger både dame/herre tøj, sko, møbler, brugskunst, interiør og en lille børneafdeling. Deres priser er super gode og her kan man ofte finde lidt dyrere mærker, som Ganni, Rosemunde og Samsøe Samsøe til fantastiske priser. 


Igen genbrug - Nørregade 6 


Endnu en genbrugsbutik i Herning gågade, som sælger dame/herre tøj, møbler og børnetøj/legetøj. Udvalget af tøj er ikke kæmpe stort, men det er et kig værd fordi der gemmer sig nogle fine sager. Deres tøj er delt op i størrelser og så har de en ‘’Luksus secondhand’’ stativ, hvor man kan finde nogle lidt dyrere brands. Selvom de har delt tøjet op i størrelser, anbefaler jeg altid at kigge det hele igennem, da tøjet kan blive hængt forkert på plads af kunder. 

Personligt finder jeg ofte anderledes stykker tøj her, tøj der skiller sig ud fra mængden. Derudover har de som regel et super godt udvalg af overtøj. Jeg fandt engang en flot, klassisk sort uld frakke til 95 kr. Det er jo bare det fantastiske ved genbrug! 


Blå Kors - Viborgvej 107

Blå Kors butikken ligger uden for Herning Centrum, men den her butik er helt klart et besøg værd. Det her er en KÆMPE stor genbrugsbutik, men masser af tøj at gå på opdagelse i. Den skiller sig ud fra de typiske genbrugsbutikker fordi, de har gjort rigtig meget ud af indretning og der er nogle fine detaljer rundt omkring. Tøjet hænger i farver, så hvis man går efter noget bestemt, er det nemt at gå til. Blå Kors har også en afdeling til ‘’fest tøj’’ Her hænger der smukke kjoler og man kan som regel finde noget flot vintage tøj her. 

Butikken har også et stort udvalg af møbler og børnetøj samt legetøj. 

KFUM genbrugsbutik - Viborgvej 63 

Denne butik er en hidden gem, hvis du spørger mig. Jeg har boet i Herning i 6 år før jeg faldt over den. Bygningen den ligger i, ligger ikke lige ud til vejen og så kan man godt blive i tvivl om det er en forladt bygning .. men det er det ikke! De har et kæmpe stort udvalg af møbler og nips ting til hjemmet. Når det kommer til deres tøj, så synes jeg især man kan finde vintage/retro. Det er ikke de nyeste styles de har hængende, men det er bestemt ikke et dårligt udvalg. Jeg elsker simpelthen at opdage nye genbrugsbutikker, fordi de alle sammen forskellige og byder på et kæmpe udvalg af ting og sager. 


Danmission Genbrug - Gl. Landevej 139


En hyggelig butik med stort udvalg af tøj til damer og herre. Butikken har også møbler og mange nips ting. Det er lidt mere af en ‘’rode butik’’ end de andre, så her skal man synes det er sjovt at bruge tid på at kigge ting igennem, så sæt lige lidt ekstra tid af, hvis du kigger forbi Danmission. MEN de har altså så meget fint tøj - Vintage, dansk design, lækre mærker som Co Couture, Karen by Simonsen, InWear, Baum und Pferdgarten. Der gemmer sig rigtig mange gode sager her. Jeg synes også kvaliteten er god, jeg har endnu ikke købt noget med huller/fejl i. Kæmpe anbefaling herfra!


Udover de nævnte butikker så har Herning også 2 Røde Kors butikker og en Kirkens Korshær i Tjørring. De er også super gode, men jeg kommer oftere i dem jeg har nævnt ovenfor. Ligesom alle genbrugsbutikker, så er det så forskelligt hvad du finder. Det handler om at ramme det helt rigtige tidspunkt og jeg finder bestemt ikke guldet hver gang jeg er afsted. Så sørg for at holde jævnligt øje, så er jeg sikker på at du nok skal gøre et godt kup!

Sidst men ikke mindst, så har Herning også to indendørs loppemarkeder: 

Kirppu & Reshoppit

Begge butikker har et hav af stande, som lejes af private. Her kan du finde tøj, brugskunst, møbler, børnetøj, legetøj .. ALT. Priserne kan godt være lidt højere end genbrugsbutikkerne, men der kan være mange fine ting at finde. Jeg synes generelt butikker som denne er lidt mere tidskrævende, fordi udvalget varierer fra stand til stand. 

 

TAK fordi du læste med! ♻️

Bedste hilsner, 

Silje


 

FRI FRAGT OVER 500,-